Callaway Golf

Over Callaway

Callaway Golf produceert een grote verscheidenheid aan golf producten, waaronder drivers, houten, hybrides, ijzers, wedges, putters en golfballen. Callaway Golf is innovatief en produceert al voor bijna 3 decennia hoogwaardige eersteklas golf producten.

Callaway Golf vindt haar oorsprong in 1982 toen Ely R. Callaway de helft van de aandelen van Hickory Sticks kocht. Ely Callaway genoot erg van het golfen en mede dankzij hem is de sport enorm ontwikkeld. In 1983 werd Ely Callaway president van het bedrijf en in 1984, nadat hij alle aandelen had gekocht, ging het bedrijf door onder de naam Callaway Hickory Sticks USA. In 1986 werd het het eerste bedrijf dat met behulp van computer gestuurde machines het blad van putters ging frezen. In 1988 veranderde het bedrijf zijn naam naar de huidige naam, Callaway Golf Company, en introduceerde het de S2H2 ijzers. Tegen het einde van 1990 waren de S2H2 drivers de meeste gebruikte op de Senior PGA Tour.

Tegen het einde van de jaren tachtig, toen de metalen drivers de originele houten gingen vervangen, lanceerde Callaway Golf de Big Bertha Driver. De driver is vernoemd naar een duits kanon uit de Eerste Wereldoorlog dat bekend stond om zijn accuratesse en grote afstand. De Callaway Big Bertha driver werd enorm populair, dankzij het gebruiksgemak, waardoor het al snel door heel veel golfers werd gebruikt. Over de jaren heen bleef Callaway Golf innovatief en sindsdien hebben ze veel nieuwe technologien en verbeteringen voor golf clubs geintroduceerd. FT, Diablo, RAZR en X zijn de laatste series drivers en ijzers van Callaway Golf.

Callaway Golf begon met het maken van golfballen in 1996. Tegenwoordig levert Callaway een fantastische range van veelzijdige golfballen. De Tour i, HX, Big Bertha Diablo en de Warbird Plus zijn de laatste golfballen van Callaway.

Vandaag de dag bestaat de Callaway Golf Company uit de merken Callaway Golf, Odyssey, Top Flite, Ben Hogan en Callaway uPro Go. Callaway Golf heeft een lange relatie met een aantal grote namen, waaronder John Miller, Gary Player, Arnold Palmer en Annika Sorenstam. Callaway's golf producten worden tegenwoordig gebruikt door grote spelers op de PGA Tour en European Tour waaronder Phil Mickelson en Ernie Els.

Lees meer